9060 - Velký okruh Thajsko, Laos, Kambodža


 

Poznávací zájezd

Místo:

 

 

 

Thajsko - Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai

Laos - Houeixay, Pakbeng, Luang Prabang, Xieng

Khouang, Vientiane

Kambodža - Angkor Wat, Phnom Penh

Délka: 22 dnů / 19 nocí
Cena od:

Program:

Zobrazit trasu na Google maps  

1. den : Odlet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)


Odlet dle Vaší letenky.

2. den : Bangkok přílet

(-,-,V)


Přílet do Bangkoku na letiště Suwanaphumi letem ...... ve ..... (časový posun plus 5 hodin v zimním období nebo plus 6 hodin v letním období).

Přivítaní na letišti průvodcem, transfer do hotelu v centru (letiště je od města 40 km, cesta trvá cca 45 minut), ubytování. Krátká informativní schůzka se vstupní informací o zemi. Odpočinek po dlouhé cestě, individuální volno.

Doporučujeme tradiční thajskou masáž.

Cca v 18.00 společný odjezd z hotelu a uvítání na palubě obrovské, luxusní lodi Chao Phraya Princess. Krásná projížďka nočním Bangkokem kolem památek jako Wat Arun, Wat Pra Kaeo a mnoha dalších spojená s bohatou bufetovou večeří za doprovodu hudby. Návrat do hotelu cca ve 22.30.

Přenocování: Bangkok

Alternativní večerní program:

Cca v 17.30 odjezd do Siam Niramit. Shlédnete nádherné výpravné představení s výjevy z thajské historie, legend a mýtů. Součástí je návštěva skanzenu představujícího architekturu jednotlivých thajských regionů a bohatá bufetová večeře. Návrat do hotelu kolem 22.00.

Příplatek 20,- USD.


3. den : Bangkok, celodenní prohlídka města

(S,O,-)


V 08.00 odjezd na privátní prohlídku města. Tento výlet patří zcela nezbytně k návštěvě Bangkoku. V Čínském městě v skvostně rekonstruovaném chrámu Wat Traimit uvidíte největšího zlatého Buddhu na světě (5,5 tuny). Alternativně - návštěva největšího květinového trhu Pak Klong Talad. V rozlehlém chrámu Wat Pho uvidíte gigantického 46 m dlouhého a 15 m vysokého ležícího Buddhu. Následuje projížďka po řece Chao Phraya a vodních kanálech ve čtvrti Thonburi. Mimo tradičního starobylého způsobu bydlení na vodě zde uvidíte také chrám Wat Arun.

Bufetový oběd. Odpoledne - pohádková krása a fantaskní zlatá výzdoba Královského paláce spolu s Chrámem smaragdového Buddhy (Wat Phra Kaeo) se Vám vryjí navždy do paměti. Výlet zakončí návštěva Mramorového chrámu (Wat Benchamabophit) a návštěva výstavní síně a obchodu největší thajské klenotnické společnosti. Návrat do hotelu kolem 18.00.

Přenocování: Bangkok


4. den : Bangkok, Ayutthaya, Bang Pa In

(S,O,-)


Snídaně. V 08.00 odjezd privátním minibusem na prohlídku historického parku Ayutthaya - bývalého hlavního města Thajska, ležícícího 80 km severně od Bangkoku. V roce 1767 ho vyplenili Barmánci, ale dodnes se zde zachovalo několik desítek chrámů rozmístěných jak ve městě, tak zejména v nádherném rozlehlém historickém parku pod patronací UNESCO. Majestátné rozvaliny jsou vděčným místem pro fotografování. Návštěva nejznámějších chrámů - Wat Phra Si Sanphet, Wihan Phra Mongkhon Bophit, Wat Phra Mahathat a Wat Yai Chaimongkol. Bufetový oběd.

Odpoledne prohlídka královského letního sídla v Bang Pa In. Nádherné parkové úpravy, pompa královských budov a romantický klid sem lákají množství návštěvníků. Návrat zpět do Bankoku cca v 17.00.

Přenocování Bangkok.


5. den: Bangkok, Chiang Mai, kantoke

(S,-,V)


Snídaně. Check out v hotelu a transfer na letiště. Odlet z Bangkoku letem ..... v .... (přílet ....) do centra severního Thajska Chiang Mai. Transfer do hotelu, ubytování. V 19:00 společný odjezd z hotelu na "Kantoke" večeři - sedí se na zemi a servírují se tradiční severothajská jídla. Poté následuje představení tradičních tanců a vystoupení příslušníků horských kmenů. Návrat do hotelu cca ve 22.00.

 

Chiang Mai - toto druhé nejdůležitější thajské město s 168 000 obyvateli bylo roku 1292 vybráno jako náhrada za Chiang Rai, hlavní město království Lanna. Za vlády krále Tiloka se město stalo centrem buddhistů a bylo zde vybudováno okolo 300 chrámů a svatyní, které dnes tvoří působivou atmosféru města. Dnešní Chiang Mai nejsou jen krásné chrámy, ale také kvalitní obchody, restaurace, hotely, bary a trhy. Městu se často říká " Růže severu".

Jeho okolí je podmalováno krásnou přírodou. Leží 700 km severně od Bangkoku v nadmořské výšce okolo 300 metrů. Mnoho Thajců považuje toto město i provincii za jakési národní dědictví. Zdejší obyvatelé mají nejvýraznější kulturu z celého Thajska ať již jde o různé zvyky, svátky, architekturu, řemeslnou výrobu nebo kuchyni. Také četné horské kmeny - Meové, Lisuové, Yaové, Akhaové, Lawaové a Karenové - tvoří jednu z atrakcí zdejší oblasti.

Přenocování v Chiang Mai.


6. den : Chiang Mai, Doi Suthep, City Tour, Bo Sang

(S,O,-)


Snídaně. V 08.30 odjezd na prohlídku města. Uvidíte Wat Phra Sing zdobený skvostnými dřevořezbami a nástěnnými malbami v severním stylu. Zde se nachází socha Phra Buddha Sihing (nebo Phra Singh), která údajně pochází ze Srí Lanky a patří mezi nejvýznamější Buddhovy sochy v severním Thajsku. Pokračování prohlídkou dalších chrámů ve městě, které pochází ze 14.-15. století z doby největšího rozkvětu města. Podle zájmu a časových možností: fotogenický Wat Suan Dok se záplavou zářivě bílých věžiček nebo nově rekonstruovaný Wat Chedi Luang s gigantickou cihlovou čedi.Poté vyjedete na 1 605 metrů vysokou horu nad městem, kde se nachází Wat Phra That Doi Suthep, nejuctívanější náboženské místo v severním Thajsku. Pochází z roku 1383 a nechal ho postavit král Ku Na. Místo podle legendy vybral bílý slon. Chrám na svahu hory Doi Suthep mimo fantastické výzdoby nabízí i neopakovatelné výhledy na město hluboko pod ním. Bufetový oběd.

Poté návštěva rukodělné vesnice Borsang (uvidíte výrobu proslavených slunečníků a vějířů, lakovaných výrobků, hedvábí, výrobků ze stříbra atd.). Návrat do hotelu cca v 16.00. Ve večerních hodinách byste rozhodně neměli vynechat barvitý a neopakovatelný noční trh.

Přenocování v Chiang Mai.


7. den : Chiang Mai, Mae Taman, Elephant Camp

(S,O,-)


Snídaně. V 08.30 transfer (1 hod.) do sloního tábora v okrese Mae Taman. V této obrovité sloní vesnici v malebném horském údolí kterým protéká říčka uvidíte koupání slonů a sloní show. Sloni předvedou své tradiční pracovní dovednosti, ale také tančí, hrají fotbal nebo malují. Následuje projížďka na slonech džunglí přibližně 1 hod. Návrat do tábora na voze taženém bílými voli, bufetový oběd.

Odpoledne na zklidnění pomalá plavba na bambusovém voru po romantické  říčce Mae Taman (cca 45 minut). Návrat zpět do Chiang Mai, cestou zastávka na jedné z největších orchidejových farem v severním Thajsku. Její součástí je také motýlí farma. Možnost fakultativní návštěvy hadí farmy a hadího show (není součástí ceny). Návrat do hotelu cca v 16.00.

Přenocování v Chiang Mai.


8. den : Chiang Mai, Chiang Rai, city tour

(S,O,-)


Snídaně. Check out v hotelu a v 08.30 odjezd minibusem do Chiang Rai (3,5 hod.) Po cestě zastávka v novem neuvěřitelně zdobném, pohádkovém chrámu Wat Ron Khun. Zatím bylo při jeho stavbě proinvestováno více než 250 milionů THB! Pokračování do starobylého města Chiang Rai, ubytování v hotelu, oběd v místní restauraci.

Následuje prohlídka města. Uvidíte: Wat Phra Keo - je nejuctívanějším chrámem ve městě. Pochází ze 13. století a podle legendy do jeho čedí udeřil v roce 1436 blesk a objevila se černá soška Buddhy, ze které se vyloupl slavný Smaragdový Buddha, který je umístěný ve Wat Phra Kaeo v Bangkoku.

Wat Phra Sing - chrám z roku 1345 je sesterským chrámem stejnojmenného chrámu v Chiang Mai. Je krásným příkladem náboženské architektury Lanna Thai. Dříve zde byla uložena socha Phra Buddha Singh (jedna ze tří totožných, které v Thajsku jsou - v Chiang Mai, v Národním muzeu v Bangkoku a v Nakhon Si Thammarat), dnes je tu jen kopie.

Možnost navštívit unikátní "Black Temple" - mystické privátní místo okultní magie. Večer rozhodně nevynechte noční trh. Ten je mnohem klidnější a ryzejší než v Chiang Mai a nabízí ohromný výběr místních kulinářských specialit.

Přenocování v Chiang Rai.


9. den : Chiang Rai, vesnice dlouhých krků, Doi Mesalong, Doi Thung

(S,O,-)


Snídaně. V 08.30 odjezd horskými serpentinami do oblasti Taton a návštěva vesnice dlouhokrkých žen z horského kmene Paduang.

Poté přejezd po hřebenech hor do Doi Mae Salong do bývalé čínské uprchlické osady Santi Kiri, kde na živé tržnici můžete ochutnat čaj a další místní produkty, domácí víno, léčivé bylinky atd. Obyvatelé tohoto městečka, bývalí příslušníci KMT uprchli do Thajska před více než 55 lety po vítězství komunistické čínské armády. Chrám stojící na vršku hory nad městečkem umožňuje nádherný výhled na okolní kopce s malými vesničkami a čajovými plantážemi, které nahradily dřivější opiová pole - po cestě se na některé z nich také zastavíte. Oběd v místní restauraci.

Výjezd na horu Doi Tung, která se tyčí do výšky 1 389 metrů. Za jasných dnů zde spatříte nádherné scenérie, dohlédnete na rozlehlé thajské nížiny a do Barmy. Návštěva chrámu prastarého legendami opředeného chrámu Wat Phra That Doi Tung. K němu vede dlouhá cesta lemovaná stovkami obětních zvonů.

Návštěva královské vily Doi Tung Royal Villa vybudované na popud královny matky v roce 1988. Uvidíte tu překrásnou zahradu v anglickém stylu a královskou vilu ve švýcarskéh horském stylu.Transfer zpět do Chiang Rai. Příjezd do hotelu cca v 17.00.

Přenocování v Chiang Rai.


10. den : Chiang Rai, Chiang Khong, Houeixay, Pakbeng

(S,O,V)


Snídaně (balíček). Check out a v 05.30 transfer z hotelu do hrarničního městečka Chiang Khong. V 07.30 překročení Mekongu do Houeixay v Laosu na loďce. Setkání s laoským průvodcem.

Vyřízení laoského víza (30,- USD, fotografie). Transfer do přístavu za městem, nalodění na tradiční laoskou dlouhou loď a celodenní plavba po řece Mekong do Pakbeng.

Plavbou po Mekongu strávíte skoro dva dny. Naskytne se Vám neuvěřitelný pohled na tento veletok trpící v posledních letech nedostatkem vody.

Oběd na lodi.

Po cestě zastávky a návštěva vesnic kmenů Lao Lu v Ban Pak Tha a Hmong village v Ban Houei Lumpane. Příjezd do Pakbeng v podvečer, ubytování v hotelu, večeře.
Přenocování v Pakbeng.


11. den : Pakbeng, Pak Ou Cave, Luang Prabang

(S,O,V)


Snídaně. Pokračování plavby po Mekongu do Luang Prabang. Po cestě zastávky a návštěvy vesnic místních kmenů v Ban Khok Ek a Lu village.

Oběd na palubě.

Odpoledne zastávka v Lao Loum villages a seznámení s životem místních obyvatel. Před příjezdem do Luang Prabang návštěva posvátné Buddhovy jeskyně Tham Ting a Tham Phoum, kde uvidíte stovyk Buddhových soch a sošek.

Příjezd do Luang Prabang pozdě odpoledne, transfer do hotelu. Luang Prabang (přibližně 30 000 obyvatel) je bývalé hlavní město Laosu, leží na soutoku Mekongu a Nam Khan, zarámovaném horami. Jeho historické jádro je od roku 1995 na seznamu UNESCO. Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Luang Prabang.


12. den : Luang Prabang, vodopád Kuangsi

(S,O,V)


Snídaně. Dopoledne prohlídka starého města: chrám Vat Visoun (dnes muzem buddhistického umění) a That Makmo - stupa připomínající meloun. Pokračování návštěvou chrámu Vat Xieng Thong na úplném konci poloostrova, na kterém se rozkládá město. Je to nejstarší (16. stol.) a nejkrásnější chrám zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO. Jeho střecha je přetažena až k zemi a je zdoben barevným sklem na zdech kaple. Návštěva Royal Palace Museum se sbírkou nejcenějších předmětů připomínajících minulost Laosu. Oběd v místní restauraci. V případě dostatku času doporučujeme fakultativně výstup na chrámovou horu Phou Si tyčící se nad městem s nádherným výhledem na okolí.
Odpoledne cesta na západ (32 km) a návštěva vodopádů Kuangsi. Po cestě zastávka v Hmong village Ban Na Ouane. Návrat do Luang Prabang pozdě odpoledne. Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Luang Prabang.


13. den : Luang Prabang, Xieng Khouang (Planina džbánů)

(S,O,V)


Snídaně. V 07:00 odjezd horskou silnicí plnou serpentin a nabízející neuvěřitelné výhledy. Cesta je dlouhá celkem 306 km a není úplně pro slabší žaludky... Zastávky a návštěva Khmu a Hmong villages. Zastávka v Kiukhacham a oběd v místní restauraci.
Pokračování cesty horskými průsmyky, zastávka v Phoukhoun, což je křižovatka silnic Route 13 a Route 7, spojujících Luang Prabang, Vientiane a Phonsavan.
Příjezd do Xieng Khuang a návštěva Jar site no.1 - démonického místa posetého stovkami masivních kamenných nádob. Jejich původ a smysl dodnes nikdo spolehlivě nevysvětlil. Procházka areálem mezi nesčetnými krátery po bombách z období druhé indočínské války. Transfer do hotelu. Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Xieng Khuang.


14. den : Xieng Khouang (Phonsavan), Vientiane

(S,O,V)


Snídaně. Pokračování prohlídky Planiny džbánů: návštěva site no.2 na vrcholu dvou kopců a site no. 3, ke kterému se dostanete cestičkou mezi rýžovými poli a nedávno odminovanými prostory.
Transfer na letiště a odlet do Vientiane. Po příletu oběd v místní restauraci a transfer do hotelu.
Odpoledne prohlídka Vientiane, hlavního města Laosu: návštěva Lao Textile Museum - 3 tradiční domy ve svěží zelené zahradě s unikátní sbírkou textilních a uměleckých předmětů. Pokračování k That Luang Stupa, nejuctívanější svatyni v Laosu a Patouxay (Victory Monument). Pěší procházka po nově zrekonstruovaném nábřeží Mekongu za západu slunce.
Večeře v místní restauraci s představením tradiční hudby a tanců.

Přenocování v Vientiane.


15. den : Vientiane, Buddha Park

(S,O,V)


Snídaně. Návštěva barvité tržnice Thongkhankham market. Pokračování do Vat Sisaket, nejstaršího a nejkrásnějšího chrámu ve Vientiane. Nedaleko něho pak Vat Phra Keo, bývalý královský chrám, dnes víceméně buddhistické muzeum. Návštěva tržnice Talat Sao, kde si můžete nakoupit tradiční textil nebo suvenýry.
Oběd v místní restauraci.
Odpoledne odjezd za město do Buddha park. Byl zřízen mnichy v roce 1950. Více než náboženské je to místo soustřeďující moderní sochy Buddhy. Místní lidé ho s oblibou využívají pro odpočinek a relaxaci. Návrat zpět do Vientiane.
Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Vientiane.


16. den : Vientiane, Siem Reap, Angkor, Apsara tance 

(S,-,V)


Check out v hotelu (velmi brzo). V ... transfer na letiště. Odlet letem ... v .. do kambodžského Siem Reap. Po příletu na letišti vyřízení vstupních formalit a kambodžského víza. Nutno mít fotografii, poplatek 20 USD. Transfer do hotelu, ubytování.

 

Odpoledne odjezd do nejvzdálenějšího chrámu historického parku Angkor - Banteay Srei (přezdívaný jako "dívčí klášter") z roku 967. Cesta (cca 35 km) vede zajímavou venkovskou krajinou. Chrám Vás sice překvapí svojí miniaturní velikostí, ale naprosto uchvátí neuvěřitelně propracovanými a složitými řezbami do růžového pískovce, ze kterého je postaven. Chrámový areál je perfektně zrestaurován. Cestou zpět prohlídka mohutného pyramidového chrámu Pre Rup z roku 961. Návrat zpět do hotelu kolem nádrže Srah Sang.

Večer cca od 19.00 představení tradičních "Apsara" tanců" a khmérského folkloru v restauraci s kambodžskou bufetovou večeří.

Přenocování: Siem Reap

 

Doporučujeme: návštěvu masérských salonů. Khmérská masáž je jiná než thajská a neméně příjemná a prospěšná.


17. den : Siem Reap, Angkor Thom, Angkor Wat

(S,O,-)


Snídaně. V 08.00 prohlídka památek z období khmérské říše, svého času nejmocnější a nejskvělejší v jihovýchodní Asii. Pozůstatky stovky chrámů jsou roztroušeny na mnoha čtverečních kilometrech archeologického parku Angkor, vzdáleného asi 6 km od města Siem Reap.

Dopoledne památky bývalého opevněného hlavního města Angkor Thom: Jižní brána s výjevy z legendy o Stloukání mléčného moře, v centru města státní chrám krále Jayavarmana VII. Bayon (konec 12. stol.), nově zrekonstruovaný Baphuon (11. stol.), v oblasti původního královského paláce Phimenakas (10. stol.), na závěr masivní Terasa slonů a Terasa malomocného krále.

Oběd v místní restauraci.

Odpoledne nejproslulejší, nejnavštěvovanější a největší chrám Angkor Wat (1. pol. 12. stol.) - symbol celého parku a Kambodži. Na závěr dne v podvečer démonický pralesní chrám Ta Prohm (2. pol.12. stol.) s mohutnými stromy a kořeny jakoby stékajícími po jeho stěnách. 

Návrat do hotelu v Siem Reap. Volno. Doporučujeme návštěvu Pub Street se spoustou restaurací a obchodů.

Přenocování: Siem Reap

 

Fakultativně: Možnost výstupu v koši upoutaného balonu do výšky 200 m nad Angkor (cca 15 USD). Návštěva zajímavého válečného muzea.


18. den : Siem Reap, Roluos, jezero Tonlesap, Beng Mealea

(S,O,-)


Snídaně. V 08.00 odjezd (cca 25 km) do oblasti jednoho z prvních z řady khmérských hlavních měst - Hariharalaya. Ruiny čtyř nejstarších památek z počátku angkorské říše jsou dnes podle blízké vesnice souhrnně nazývány Roluos Group. Navštívíte pyramidový chrám Bakong (z roku 881) a Preah Ko (z roku 879).

Pokračování (cca 25 km) směrem k největšímu sladkovodnímu jezeru Jihovýchodní Asie - Tonle Sap. Hladina se v průběhu roku  zvyšuje až o 7 m a jezero téměř zdvojnásobí svoji rozlohu. Řeka, která jím protéká mění dvakrát za rok směr proudění vody. Cesta malou lodí do kanálu v oblasti Kompong Khleang (v suchém období po zemi). Uvidíte barvitý, ale neuvěřutelně chudý život v domech na kůlech na vodě a plovoucí vesničky vietnamských rybářů.

Prostý autentický oběd v domácnosti.

Odjezd venkovskou krajinou k chrámu Beng Mealea (12.stol.). Obrovský rozsah ruin prorostlých kořeny stromů evokuje spolu se zeleným pološerem pionýrské výpravy prvních objevitelů.

Návrat do hotelu v Siem Reap (cca 40 km). Volno.

Přenocování: Siem Reap


19. den : Siem Reap, Phnom Penh

(S,O,-)


Snídaně. V 09.00 odjezd do Phnom Penh. Cesta (314 km) trvá asi 6 hodin malebnou venkovskou krajinou po silnici napěchované roztodivnými dopravními prostředky. Zastávka u lateritového mostu Naga Spien ze 12. století a na trhu Skuon Market, kde můžete ochutnat místní specialitu - obrovské smažené pavouky.

 

Oběd po cestě v místní restauraci.

Ubytování v hotelu. V podvečer doporučujeme procházku po nábřeží s výhledem na dvě mohutná ramena řeky Mekong - na řeky Basak a Sap. K dispozici je zde také spoustou vynikajících restaurací.

Přenocování: Phnom Penh

 

Phnom Penh je město na třech velkých řekách. Francouzská éra mu odkázala nejen kavárny a restaurace pařížského stylu na nábřežích a koloniální architekturu, ale též každodenní čerstvé bagety i poklidný chod života. Město se v posledních letech probouzí do nové krásy, ale zachovává si velmi pestrobarevná tržiště, buddhistické chrámy i památky na polpotovský režim. Jeho obyvatelé milují dobré jídlo, pití a zábavu a tak je zde bohatý výběr nejrůznějších restaurací, zahradních pivnic se zpěvem i různé noční podniky.


20. den : Phnom Penh, prohlídka města

(S,O,-)


Snídaně. V 08.00 odjezd na okružní jízdu po památkách a zajímavostech Phnom Penh. V komplexu Královského paláce Vás zaujme zejména velký Trůnní sál a Stříbrná pagoda (také nazývaná Chrám Smaragdového Buddhy), která má jméno podle více než 5 tisíc stříbrných dlaždic na podlaze.

Chrám Wat Phnom na návrší nad městem - nejuctívanější místo v Phnom Penh, který je připomínkou legendy o založení města. V případě dostatku času ještě Chrám Wat Ounalon. Po další trase k vidění z autobusu: nejdůležitější bulváry města, Památník nezávislosti, Památník vietnamsko-kambodžského přátelství, chrámy, budovy státních úřadů, Unesca a parlamentu.

Oběd v místní restauraci. 

 

Druhá část prohlídky města je věnovaná neblahému období vlády Rudých Khmérů (1975-79), která si vyžádala životy několika milionů obyvatel. Návštěva velmi expresivní expozice muzea polpotovské genocidy ve věznici Tuol Sleng. Památník Killing Fields s hromadnými hroby za městem. Možnost nákupu suvenýrů na tzv. Ruském trhu. Návrat do hotelu.

Přenocování: Phnom Penh


21. den : Phnom Penh, Bangkok, odlet

(S,-,-)


Snídaně. Transfer na letiště a odlet do Bangkoku. Následuje odlet do Evropy.

 

Doporučujeme navázat pobytem v některém thajském letovisku.


22. den : Přílet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)


Přílet dle Vaší letenky.


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Místní průvodci
               

Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


 Bangkok:

Royal Benja Hotel *** (3 noci) Hotely Bangkok
 Chiang Mai: Centara Duangtawan Hotel **** (3 noci) Hotely Chiang Mai
 Chiang Rai: Wiang Inn Hotel *** (2 noci) Hotely Chiang Rai
 Pakbeng: Pakbeng Lodge *** (1 noc)  
 Luang Prabang: Phou Si Hotel *** (2 noci)  
 Xieng Khuang: Phou Phadeng Resort  (1 noc)  
 Vientiane: Don Chan Palace Hotel **** (2 noci)  
 Siem Reap: Prince D Angkor Hotel *** (3 noci)  
 Phnom Penh: Hotel Castle *** (2 noci)  

 Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


Další doporučené zájezdy do této destinace


9020 - Malý okruh Laosem

9021 - Malý okruh Laosem, Pattaya 

9031 - Okruh severním Thajskem a Laosem

9041 - Bangkok, okruh severnim Thajskem a Laosem

9050 - Velký okruh Laosem

 

Přehled všech programů a zájezdů - kompletní přehled

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu v dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize,  telefon)
- stravování - bufetové snídaně v hotelu (S), obědy (O) a večeře (V) uvedené v programu
- veškeré transfery a vstupy dle programu

- letenka Bangkok - Chiang Mai

- letenka Phonsavan - Vientiane

- letenka Vientiane - Siem Reap

- letenka Phnom Penh - Bangkok
- thajský, laoský a kambodžský anglicky mluvící průvodce


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Bangkok - Praha
- thajské vstupní vízum (nutné pouze pro pobyty delší než 30 dnů)

- laoské vstupní vízum (30,- USD, dostanete na hranicích)

- kambodžské vstupní vízum cca 20,- USD (vyřídí se na letišti, nutná fotografie)
- odletová taxa z Kambodži 25,- USD
- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)
- výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné (průvodci, řidiči, restaurace atd.)

- bankovní poplatky za převod (OUR - hradí příkazce)


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Hotely - přehled doporučovaných hotelů