1091 - Thajsko, Kurz thajských masáží, Pattaya


 

Odborná pracovní a studijní cesta

Místo:

 

 

Thajsko - Bangkok, Pattaya

 

 

Délka: 13 dnů / 10 nocí
Cena od:

Program:


1. den : Odlet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)

(-,-,-)


Odlet dle Vaší letenky.


2. den : Bangkok přílet

(-,-,V)


Přílet do Bangkoku na letiště Suwanaphumi letem ...... ve ..... (časový posun plus 5 hodin v zimním období nebo plus 6 hodin v letním období).

Přivítaní na letišti průvodcem, transfer do hotelu v centru (letiště je od města 40 km, cesta trvá cca 45 minut), ubytování. Krátká informativní schůzka se vstupní informací o zemi. Odpočinek po dlouhé cestě, individuální volno.

Doporučujeme tradiční thajskou masáž.

Cca v 18.00 společný odjezd z hotelu a uvítání na palubě obrovské, luxusní lodi Chao Phraya Princess. Krásná projížďka nočním Bangkokem kolem památek jako Wat Arun, Wat Pra Kaeo a mnoha dalších spojená s bohatou bufetovou večeří za doprovodu hudby. Návrat do hotelu cca ve 22.30.

Přenocování: Bangkok

Alternativní večerní program:

Cca v 17.30 odjezd do Siam Niramit. Shlédnete nádherné výpravné představení s výjevy z thajské historie, legend a mýtů. Součástí je návštěva skanzenu představujícího architekturu jednotlivých thajských regionů a bohatá bufetová večeře. Návrat do hotelu kolem 22.00.

Příplatek 20,- USD.


3. den : Bangkok, celodenní prohlídka města

(S,O,-)


V 08.00 odjezd na privátní prohlídku města. Tento výlet patří zcela nezbytně k návštěvě Bangkoku. V Čínském městě v skvostně rekonstruovaném chrámu Wat Traimit uvidíte největšího zlatého Buddhu na světě (5,5 tuny). Alternativně - návštěva největšího květinového trhu Pak Klong Talad. V rozlehlém chrámu Wat Pho uvidíte gigantického 46 m dlouhého a 15 m vysokého ležícího Buddhu. Následuje projížďka po řece Chao Phraya a vodních kanálech ve čtvrti Thonburi. Mimo tradičního starobylého způsobu bydlení na vodě zde uvidíte také chrám Wat Arun.

Bufetový oběd. Odpoledne - pohádková krása a fantaskní zlatá výzdoba Královského paláce spolu s Chrámem smaragdového Buddhy (Wat Phra Kaeo) se Vám vryjí navždy do paměti. Výlet zakončí návštěva Mramorového chrámu (Wat Benchamabophit) a návštěva výstavní síně a obchodu největší thajské klenotnické společnosti. Návrat do hotelu kolem 18.00.

Přenocování: Bangkok


4. den : Bangkok, kurz tradiční thajské masáže - zahájení

(S,-,-)


Snídaně. V 07.00 společný odjezd s českým průvodcem do školy Wat Pho. Vyřízení zápisu a zaplacení školného (není součástí ceny). Zahájení kurzu. V 16.00 společný návrat s průvodcem do hotelu.
Konec služeb českého průvodce.

 

Místo kurzu

- škola chrámu Wat Pho, Bangkok. Chrámový komplex Vat Phó (Chrám ležícího Buddhy) patří k nejznámějším památkám Bangkoku. Nachází se na ploše více než 8 ha v přímém sousedství s Královským palácem. Byl sídlem první univerzity v Siamském království a hlavními studijními obory v něm byly tradiční thajská medicína, farmacie a masáž. Thajskými králi byl proto ustaven jako centrum shromažďování a udržování všech vědomostí a dovedností spojených s tradiční podobou těchto disciplin. Je sídlem i Školy tradiční thajské masáže. Diplomy této školy jsou nejváženější ze všech thajských škol a jsou obvykle podmínkou kvalifikace pro práci v renomovaných masážních zařízeních.

 

Průběh výuky

- kurz základní : pět dnů, celkem 30 hodin. V chrámové škole jsou k dispozici cvičebnice v anglickém jazyce. V ČR již vyšlo několik odborných publikací o metodě thajské masáže, které jsou vhodným studijním doplňkem, ale praktickou výuku nemohou nikdy nahradit. Vyučovací jazyk: angličtina, kurz je však založen vysloveně pouze na praktickém nácviku. Na každé dva až čtyři žáky připadá jeden učitel, frekventantům je nápomocen český thajsky hovořící průvodce. Diplomy obdrží každý účastník po složení závěrečné zkoušky sestávající z celé masážní sestavy a krátkého teoretického testu. Tyto typy kurzů absolvovalo již několik stovek povětšinou profesionálních masérů z České a Slovenské republiky. Mnozí z nich absolvovali i vícenásobně nástavbové kurzy, nadále se vzdělávají, stali se z nich špičkoví odborníci. Mnozí to využívají úspěšně ve svém podnikání. Přesto jsou kurzy vhodné i pro úplné začátečníky a jazyková bariéra není překážkou.


5.- 7. den : Bangkok, kurz tradiční thajské masáže

(S,-,-)


Snídaně. Vždy v 08.00 odjezd (taxi - cca 3,- USD - není součástí ceny) do školy Wat Pho a návrat do hotelu individuálně. Začátek vyučování v 09.00, konec v 16.00, přestávka na oběd.


8. den : Bangkok, kurz tradiční thajské masáže - zkoušky, zakončení

(S,-,-)


Snídaně. Poslední den kursu se konají ústní a písemné závěrečné zkoušky.


9. den : Bangkok, Pattaya

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu a v 10.00 odjezd do Pattaya (150 km) - největšího přímořského letoviska v jihovýchodní Asii. Ubytování v hotelu. Odpočinek.

 

Pattaya je místo které má dvě tváře. Ve dne můžete relaxovat na kilometrech pláže s jemným pískem a vybrat si jeden ze tří zálivů, které město lemují. Pokud jste příznivci vodních radovánek, můžete si pronajmout vodní čluny, skútry nebo se proletět na padáku. K dispozici je nesčetné množství fakultativních výletů.

Po setmění je Pattaya přeplněná pokušením a kouzlem nočního života s neuvěřitelným množstvím restaurací, nočních klubů, barů, diskoték, go-go barů a kabaretů. Pattaya může být ztřeštěná, drzá, krásná, hrubě lascivní, něžná nebo vyzývavá, jak kdo chcete. Každopádně nabízí vše, co lze očekávat od mezinárodního plážového letoviska.


10.-11. den : Pattaya

(S,-,-)


Snídaně, volný program, koupání, nákupy, fakultativní výlety.

 

Doporučujeme zejména tropické zahrady Nong Nooch, rozlehlý aquapark, podvodní svět, Mini Siam, projížďku na slonech, krokodýlí farmu, tygří ZOO, některý z místních výstavných chrámů nebo výlet na některý z okolních ostrovů. Odpočinek umocníte návštěvou některého z mnoha masérských zařízení či jen plážovými masážemi.

 

Pattaya je v poslední době také vynikajícím výchozím bodem pro 4 denní výlety na Angkor Wat v Kambodži. Poté co byla postavena nová silnice na Kambodžské straně je tato dříve strastiplná pouť zvládnutelná relativně pohodlně za jeden den .


12. den : Pattaya, Bangkok, odlet

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu (obvykle ve 12.00) . V .... transfer na letiště Suwanaphumi v Bangkoku. Ve ..... odlet letem ......

Konec služeb Thajsko Travel.


13. den : Přílet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)

(-,-,-)


Přílet dle Vaší letenky.


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Thajský průvodce
853
690
635
608
631
614
601
592


Cena platí pro období hlavní sezóny (01.11. - 20.12. a 15.1. - 31.3.). Ceny hotelů v pobytových letoviscích se v TOP sezoně (20.12. - 15.1.) zvyšují o 30-50%! Mimo hlavní sezony ceny klesají o 30-50%. Na tato období se zpracovávají individuální kalkulace.


Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


 Bangkok: Royal Benja Hotel *** (7 nocí) Hotely Bangkok
 Pattaya: Sunshine Garden Resort *** (3 noci) Hotely Pattaya

 Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


Další doporučené zájezdy do této destinace


1002 - Bangkok, Pattaya - to nejlepší

1041 - Bangkok, Angkor Wat, Pattaya

1051 - Malý okruh centrálním Thajskem, Pattaya

1061 - Velký okruh centrálním Thajskem, Pattaya

1071 - Velký okruh Thajskem, Pattaya

1092 - Mezinárodní veletrhy v Thajsku, Pattaya

 

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu v dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize,  telefon)
- stravování - bufetové snídaně v hotelu (S), obědy (O) a večeře (V) uvedené v programu
- veškeré transfery a vstupy dle programu
- thajský anglicky mluvící průvodce


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Bangkok - Praha
- thajské vstupní vízum (nutné pouze pro pobyty delší než 30 dnů)
- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)

- kursovné ve škole (cca 8.500,- THB), musí se zapaltit na místě v hotovosti
- cesty do a ze školy taxikem (mimo prvního dne výuky, kdy je společný transfer)
- výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné (průvodci, řidiči, restaurace atd.)

- bankovní poplatky za převod (OUR - hradí příkazce)


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Tradiční thajská masáž

Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Hotely - přehled doporučovaných hotelů