0051 - Thajsko, Bangkok, řeka Kwai, Chiang Mai, Lampang, Lamphun, Chiang Rai - 13D/12N


 

Poznávací program v centrálním a severnímThajsku

Místo:

 

 

Thajsko - Bangkok, Ayutthaya, plovoucí trhy, řeka

Kwai, Ch.Mai, Mae Taman, Lampang, Lamphun, Ch.Rai, Mae Sai, Doi Mesalong, Doi Thung

Délka: 13 dnů / 12 nocí
Cena od:

Program:

Zobrazit trasu na Google maps  

Předchozí den odlet dle Vaší letenky (není součástí ceny).


Praha (Vídeň) - Bangkok

1. den : Bangkok přílet

(-,-,V)


Přílet do Bangkoku na letiště Suwanaphumi letem ...... ve ..... (časový posun plus 5 hodin v zimním období nebo plus 6 hodin v letním období).

Přivítaní na letišti průvodcem, transfer do hotelu v centru (letiště je od města 40 km, cesta trvá cca 45 minut), ubytování. Krátká informativní schůzka se vstupní informací o zemi. Odpočinek po dlouhé cestě, individuální volno.

Doporučujeme tradiční thajskou masáž.

Cca v 18.00 společný odjezd z hotelu a uvítání na palubě obrovské, luxusní lodi Chao Phraya Princess. Krásná projížďka nočním Bangkokem kolem památek jako Wat Arun, Wat Pra Kaeo a mnoha dalších spojená s bohatou bufetovou večeří za doprovodu hudby. Návrat do hotelu cca ve 22.30.

Přenocování: Bangkok

Alternativní večerní program:

Cca v 17.30 odjezd do Siam Niramit. Shlédnete nádherné výpravné představení s výjevy z thajské historie, legend a mýtů. Součástí je návštěva skanzenu představujícího architekturu jednotlivých thajských regionů a bohatá bufetová večeře. Návrat do hotelu kolem 22.00.

Příplatek 20,- USD.


2. den : Bangkok, celodenní prohlídka města

(S,O,-)


V 08.00 odjezd na privátní prohlídku města. Tento výlet patří zcela nezbytně k návštěvě Bangkoku. V Čínském městě v skvostně rekonstruovaném chrámu Wat Traimit uvidíte největšího zlatého Buddhu na světě (5,5 tuny). Alternativně - návštěva největšího květinového trhu Pak Klong Talad. V rozlehlém chrámu Wat Pho uvidíte gigantického 46 m dlouhého a 15 m vysokého ležícího Buddhu. Následuje projížďka po řece Chao Phraya a vodních kanálech ve čtvrti Thonburi. Mimo tradičního starobylého způsobu bydlení na vodě zde uvidíte také chrám Wat Arun.

Bufetový oběd. Odpoledne - pohádková krása a fantaskní zlatá výzdoba Královského paláce spolu s Chrámem smaragdového Buddhy (Wat Phra Kaeo) se Vám vryjí navždy do paměti. Výlet zakončí návštěva Mramorového chrámu (Wat Benchamabophit) a návštěva výstavní síně a obchodu největší thajské klenotnické společnosti. Návrat do hotelu kolem 18.00.

Přenocování: Bangkok


3. den : Bangkok, Ayutthaya, Bang Pa In

(S,O,-)


Snídaně. V 08.00 odjezd privátním minibusem na prohlídku historického parku Ayutthaya - bývalého hlavního města Thajska, ležícícího 80 km severně od Bangkoku. V roce 1767 ho vyplenili Barmánci, ale dodnes se zde zachovalo několik desítek chrámů rozmístěných jak ve městě, tak zejména v nádherném rozlehlém historickém parku pod patronací UNESCO. Majestátné rozvaliny jsou vděčným místem pro fotografování.

Návštěva nejznámějších chrámů - Wat Phra Si Sanphet, Wihan Phra Mongkhon Bophit, Wat Phra Mahathat a Wat Yai Chaimongkol. Bufetový oběd.

Odpoledne prohlídka královského letního sídla v Bang Pa In. Nádherné parkové úpravy, pompa královských budov a romantický klid sem lákají množství návštěvníků. Návrat zpět do Bankoku cca v 17.00.

Přenocování: Bangkok


4. den : Bangkok, plovoucí trhy Damnoen Saduak, řeka Kwai

(S,O,V)


Snídaně. Check out v hotelu a v 06.30 odjezd privátním minibusem do Damnoen Saduak v provincii Ratchaburi (80 km). Po cestě zastávky na odsolovacích farmách v provincii Samut Sakhon, barvitém trhu na železničních kolejích po kterých mezi stánky projíždí vlak a návštěva manufaktury na výrobu palmového cukru. Projížďka lodí po kanálech mezi ovocnými plantážemi a návštěva proslulého plovoucího trhu kde obchodníci nabízejí své zboží na malých loďkách. Návštěva dřevořezbářských dílen.

Poté odjezd do provincie Kanchanaburi (120 km) a cca ve 13.00 oběd v restauraci na řece s výhledem na most přes řeku Kwai. Odpoledne prohlídka muzea připomínajícího stavbu 415 km dlouhé železnice smrti z Thajska do Barmy. Při její stavbě za druhé světové války zahynulo více než 100 tisíc osob. Návštěva válečného hřbitova spojeneckých vojáků v jeho těsné blízkosti.

Odjezd do oblasti Sayok Noi, 45 minut cesta lodí proti proudu řeky Kwai a ubytování v romantickém hotelu na raftech na řece (bez elektrické energie, jen petrolejky!). Večeře v hotelu, poté Monské kulturní představení.

Přenocování: řeka Kwai


5. den : Kanchanaburi, řeka Kwai, Hell Fire Pass, Bangkok

S,O,-)


Snídaně. Prohlídka blízké Monské vesnice. V 09.00 odjezd lodí z hotelu. Návštěva památníku a muzea Hell Fire Pass (Průsmyk pekelného ohně). Zastávka u vodopádu Sai Yok Noi. Oběd v restauraci v oblasti železniční stanice Tham Crasae. Jízda vlakem po železnici smrti vedoucích na výdřevě vysoko nad řekou. Poté návrat zpět do Bangkoku (150 km). Ubytování v hotelu cca v 18.00.

Přenocování: Bangkok


6. den : Bangkok, Chiang Mai, kantoke

(-,-,V)


Odlet z Bangkoku letem ..... v .... (přílet ....) do centra severního Thajska Chiang Mai. Transfer do hotelu, ubytování.

 

V 19:00 společný odjezd z hotelu na "Kantoke" večeři - sedí se na zemi a servírují se tradiční severothajská jídla. Poté následuje představení tradičních tanců a vystoupení příslušníků horských kmenů. Návrat do hotelu cca ve 22.00.

Přenocování: Chiang Mai

 

Chiang Mai - toto druhé nejdůležitější thajské město s 168 000 obyvateli bylo roku 1292 vybráno jako náhrada za Chiang Rai, hlavní město království Lanna. Za vlády krále Tiloka se město stalo centrem buddhistů a bylo zde vybudováno okolo 300 chrámů a svatyní, které dnes tvoří působivou atmosféru města. Dnešní Chiang Mai nejsou jen krásné chrámy, ale také kvalitní obchody, restaurace, hotely, bary a trhy. Městu se často říká " Růže severu".

 

Jeho okolí je podmalováno krásnou přírodou. Leží 700 km severně od Bangkoku v nadmořské výšce okolo 300 metrů. Mnoho Thajců považuje toto město i provincii za jakési národní dědictví. Zdejší obyvatelé mají nejvýraznější kulturu z celého Thajska ať již jde o různé zvyky, svátky, architekturu, řemeslnou výrobu nebo kuchyni. Také četné horské kmeny - Meové, Lisuové, Yaové, Akhaové, Lawaové a Karenové - tvoří jednu z atrakcí zdejší oblasti.


7. den : Chiang Mai, Doi Suthep, City Tour, Bo Sang

(S,O,-)


Snídaně. V 08.30 odjezd na prohlídku města. Uvidíte Wat Phra Sing zdobený skvostnými dřevořezbami a nástěnnými malbami v severním stylu. Zde se nachází socha Phra Buddha Sihing (nebo Phra Singh), která údajně pochází ze Srí Lanky a patří mezi nejvýznamější Buddhovy sochy v severním Thajsku. Pokračování prohlídkou dalších chrámů ve městě, které pochází ze 14.-15. století z doby největšího rozkvětu města. Podle zájmu a časových možností: fotogenický Wat Suan Dok se záplavou zářivě bílých věžiček nebo nově rekonstruovaný Wat Chedi Luang s gigantickou cihlovou čedi.

Poté vyjedete na 1 605 metrů vysokou horu nad městem, kde se nachází Wat Phra That Doi Suthep, nejuctívanější náboženské místo v severním Thajsku. Pochází z roku 1383 a nechal ho postavit král Ku Na. Místo podle legendy vybral bílý slon. Chrám na svahu hory Doi Suthep mimo fantastické výzdoby nabízí i neopakovatelné výhledy na město hluboko pod ním.

Bufetový oběd. Poté návštěva rukodělné vesnice Borsang (uvidíte výrobu proslavených slunečníků a vějířů, lakovaných výrobků, hedvábí, výrobků ze stříbra atd.). Návrat do hotelu cca v 16.00. Ve večerních hodinách byste rozhodně neměli vynechat barvitý a neopakovatelný noční trh.

Přenocování: Chiang Mai


8. den : Chiang Mai, Mae Taman, Elephant Camp

(S,O,-)


Snídaně. V 08.30 transfer (1 hod.) do sloního tábora v okrese Mae Taman. V této obrovité sloní vesnici v malebném horském údolí kterým protéká říčka uvidíte koupání slonů a sloní show. Sloni předvedou své tradiční pracovní dovednosti, ale také tančí, hrají fotbal nebo malují. Následuje projížďka na slonech džunglí přibližně 1 hod. Návrat do tábora na voze taženém bílými voli, bufetový oběd.

 

Odpoledne na zklidnění pomalá plavba na bambusovém voru po romantické  říčce Mae Taman (cca 45 minut). Návrat zpět do Chiang Mai, cestou zastávka na jedné z největších orchidejových farem v severním Thajsku. Její součástí je také motýlí farma. Možnost fakultativní návštěvy hadí farmy a hadího show (není součástí ceny). Návrat do hotelu cca v 16.00.

Přenocování: Chiang Mai


9. den : Chiang Mai, Lampang, Lamphun

(S,O,-)


Snídaně. V 08.30 odjezd do Lamphun - bývalého hlavního města říše Hariphunchai (před více než 1 400 roky). Prohlídka chrámu Wat Phrathat Haripunchai se 46 metrů vysokou zlatou chedi a chrámu Wat Chammathewee (Wat Ku Kut) pocházejícího z roku 1298.

 

Oběd v místní restauraci.

 

Přesun do Lampang - města známého díky koňským spřežením připomínajícím zapomenutou atmosféru divokého západu. Prohlídka chrámů Wat Prathat Lampang Luang, Wat Pharkaew Don Tao (zde byl po 32 let uložen Smaragdový Buddha) a Chedi Sao Lang. Návrat do Chiang Mai cca v 17.30.
Přenocování: Chiang Mai


10. den : Chiang Mai, Chiang Rai, city tour

(S,O,-)


Snídaně. Check out v hotelu a v 08.30 odjezd minibusem do Chiang Rai (3,5 hod.) Po cestě zastávka v novem neuvěřitelně zdobném, pohádkovém chrámu Wat Ron Khun. Zatím bylo při jeho stavbě proinvestováno více než 250 milionů THB! Pokračování do starobylého města Chiang Rai, ubytování v hotelu, oběd v místní restauraci.

 

Následuje prohlídka města. Uvidíte: Wat Phra Keo - je nejuctívanějším chrámem ve městě. Pochází ze 13. století a podle legendy do jeho čedí udeřil v roce 1436 blesk a objevila se černá soška Buddhy, ze které se vyloupl slavný Smaragdový Buddha, který je umístěný ve Wat Phra Kaeo v Bangkoku.

Wat Phra Sing - chrám z roku 1345 je sesterským chrámem stejnojmenného chrámu v Chiang Mai. Je krásným příkladem náboženské architektury Lanna Thai. Dříve zde byla uložena socha Phra Buddha Singh (jedna ze tří totožných, které v Thajsku jsou - v Chiang Mai, v Národním muzeu v Bangkoku a v Nakhon Si Thammarat), dnes je tu jen kopie.

 

Možnost navštívit unikátní "Black Temple" - mystické privátní místo okultní magie. Večer rozhodně nevynechte noční trh. Ten je mnohem klidnější a ryzejší než v Chiang Mai a nabízí ohromný výběr místních kulinářských specialit.

Přenocování: Chiang Rai


11. den : Chiang Rai, Zlatý trojúhelník, Mae Sai

(S,O,-)


Snídaně. V 08.30 odjezd z hotelu a návštěva chrámu Wat Tham Phra Archa Tong. Opat chrámu se jmenuje Phra Khru Ba Neua Chai je to bývalý thajský boxer, který se rozhodl stát mnichem. Založil horský chrám, kde učí malé sirotky boxu, jízdě na koni a buddhismu. Každé ráno v 6 hodin všichni sjíždějí z hor do údolí a přijímají dary od místních obyvatel.

Přesun do starobylého města Chiang Saen a prohlídka chrámu Wat Chedi Luang. Poté návštěva legendárního zlatého trojúhelníku, kde se na řece Mekong setkávají hranice tří států - Thajska, Laosu a Barmy. Procházka po nábřeží, prohlídka Musea opia. Bufetový oběd. Krátký výlet lodí (cca 1,5 hod.) po Mekongu a návštěva tržiště v Laosu. Pokračování do Mae Sai, které je nejsevernějším městem Thajska a je od Barmy odděleno pouze mostem. Každý den je město plné života díky obchodníkům z okolních zemí, kteří zde prodávají své zboží. Transfer zpět do Chiang Rai. Příjezd do hotelu cca v 17.00.

Přenocování: Chiang Rai


12. den : Chiang Rai, dlouhokrké ženy, Doi Mesalong, Doi Thung

(S,O,-)


Snídaně. V 08.30 odjezd horskými serpentinami do oblasti Taton a návštěva vesnice dlouhokrkých žen z horského kmene Kayan (Padaung).

Poté přejezd po hřebenech hor do Doi Mae Salong do bývalé čínské uprchlické osady Santi Kiri, kde na živé tržnici můžete ochutnat čaj a další místní produkty, domácí víno, léčivé bylinky atd. Obyvatelé tohoto městečka, bývalí příslušníci KMT uprchli do Thajska před více než 55 lety po vítězství komunistické čínské armády. Chrám stojící na vršku hory nad městečkem umožňuje nádherný výhled na okolní kopce s malými vesničkami a čajovými plantážemi, které nahradily dřivější opiová pole - po cestě se na některé z nich také zastavíte. Oběd v místní restauraci.

Výjezd na horu Doi Tung, která se tyčí do výšky 1 389 metrů. Za jasných dnů zde spatříte nádherné scenérie, dohlédnete na rozlehlé thajské nížiny a do Barmy. Návštěva chrámu prastarého legendami opředeného chrámu Wat Phra That Doi Tung. K němu vede dlouhá cesta lemovaná stovkami obětních zvonů.

Návštěva královské vily Doi Tung Royal Villa vybudované na popud královny matky v roce 1988. Uvidíte tu překrásnou zahradu v anglickém stylu a královskou vilu ve švýcarskéh horském stylu.Transfer zpět do Chiang Rai. Příjezd do hotelu cca v 17.00.

Přenocování: Chiang Rai


13. den : Chiang Rai, Bangkok

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu. V .. transfer na letiště. Odlet do Bangkoku letem ... v .. (přílet ...).

Následuje individuální odjezd do další destinace nebo pobyt v hotelu dle Vašeho výběru. Ideální je pokračovat z Chiang Rai do Laosu.

 

Konec služeb Thajsko Travel.


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Thajský průvodce
1 959
1 660
1 560
1 518
1 557
1 524
1 505
1 487

Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


 Bangkok:

Royal Benja Hotel ***  (4 noci) Hotely Bangkok
 řeka Kwai: Jungle Raft Hotel ** (1 noc) Hotely Kanchanaburi
 Chiang Mai: The Imperial Mae Ping *** (4 noci) Hotely Chiang Mai
 Chiang Rai: Wiang Inn Hotel *** (3 noci)  

 Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu v dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize, telefon). Mimo řeky Kwai (1 noc) - tam jednoduché ubytování bez elektřiny

  jen s petrolejkami!

- stravování - bufetové snídaně v hotelu (S), obědy (O) a večeře (V) uvedené v programu
- veškeré transfery a vstupy dle programu

- letenka Bangkok - Chiang Mai, Chiang Rai - Bangkok
- thajský anglicky mluvící průvodce 12 dnů


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Bangkok - Praha
- thajské vstupní vízum (nutné pouze pro pobyty delší než 30 dnů)
- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)
- výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné (průvodci, řidiči, restaurace atd.)

- bankovní poplatky za převod (OUR - hradí příkazce)


Další doporučené zájezdy do této destinace


0032 - Chiang Mai, Mae Hong Son

0040 - Bangkok, Chiang Mai

0042 - Bangkok, řeka Kwai, Chiang Mai

0043 - Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai

Přehled všech programů a zájezdů - kompletní přehled

 

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Hotely - přehled doporučovaných hotelů